Chefowie Kuchni

PRACUJĄ DLA NAS NAJLEPSI Z NAJLEPSZYCH

 

PRZEMYSŁAW CZEKAŁA

chef kuchni polskiej

Wiedzę, doświadczenie i miłość do sztuki kulinarnej zdobywał jako szef kuchni w restauracjach w całej Polsce. Jako kapitan Reprezentacji Narodowej Polski Kucharzy WSHiG zdobył dla nas ponad 20 medali na konkursach i mistrzostwach kulinarnych w  Turcji, Serbii, Chorwacji, Rosji, Ukrainie i Szwajcarii.

Przemysław Czekała to absolwent WSHiG w Poznaniu. Jest promotorem autorskiego stylu gotowania w kuchni molekularnej, w której produkty przygotowywane są w unikalny sposób – m.in. w ciekłym azocie.

Przemysław jest laureatem prestiżowych konkursów kulinarnych. Zdobył srebrny i złoty medal na Mistrzostwach Kulinarnych w Chorwacji oraz tytuł „Master Biser Mora 2011”, a także srebrne medale na Mistrzostwach Kulinarnych w Turcji i Serbii. Wraz z narodową reprezentacją zdobył trzy srebrne i jeden złoty medal podczas Międzynarodowego Festiwalu Kulinarnego w Istanbule oraz trzy medale srebrne i dwa złote podczas Mistrzostw Kulinarnych w Chorwacji na wyspie Brać. Przewodził Reprezentacji Kulinarnej Polski, która jako pierwsza zakwalifikowała się do udziału w V Międzynarodowym Kulinarnym Pucharze Kremla „Kremlin Cup” i jako kapitan zdobył dwa brązowe medale w kategoriach dania z ryb oraz ptactwa.

Wiedza, doświadczenie oraz proaktywna postawa Przemysława ma swoje odzwierciedlenie również w inicjatywach charytatywnych – w tym akcjach gotowania dla Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

TYBERIUSZ GAJDA

chef kuchni azjatyckiej i sushi baru

Bycie kucharzem w jego rodzinie to tradycja, a pasję do gotowania zaszczepił mu dziadek, zdradzając tajniki kulinarnego mistrzostwa, które sam zdobywał podczas pracy w kuchniach na międzynarodowych statkach.

Tyberiusz Gajda to absolwent szkoły kulinarnej
z oceną celującą na dyplomie, uczestnik wielu konkursów i warsztatów związanych z gotowaniem – jak m.in. BLUE ELEPHANT I BAIPAI THAI COOCING SCHOOL w Bangkoku.

To z miłości do Dalekiego Wschodu zrodziła się chęć opanowania do perfekcji sztuki kulinarnej właściwej dla tamtego rejonu świata – szczególnie menu azjatyckiego i tajskiego, budowanego w oparciu o doświadczenia z podróży i pracy w Tajlandii, Japonii, Indii, Korei czy Chinach.

TOMASZ ADAMSKI

chef kuchni włoskiej i azjatyckiej

Miał być kucharzem, ale ambicja, samozaparcie, a także ogromny talent spowodowały, że dziś jest chefem. W naszych restauracjach odpowiada za kuchnię włoską i grecką.

Gotuje, ponieważ takie miał marzenie. Miał tworzyć proste dania, ale ambicja i talent zaprowadziły go dalej i dziś kreatywnie łączy produkty we wspaniałe kompozycje dla smakoszy i przyjaciół. Tym samym spełnia marzenia tych, którzy kochają smak.

Tomasz swoją przygodę z gotowaniem rozpoczął w technikum gastronomicznym w Poznaniu - w 1993 roku. Swoją karierę rozwijał jako szef kuchni w wielu restauracjach oraz w hotelach Orbisowskich. Był szefem kuchni w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomi w Poznaniu, gdzie uczył studentów sztuki kulinarnej. Ma na swoim koncie nie lada osiągnięcia, w tym dwa srebrne medale na konkursie ogólnoświatowym, który odbył się w Chorwacji. Oprócz gotowania, szkoli młodych adeptów prowadząc kursy kucharskie i mistrzowskie dla osób chcących doskonalić się w nowych technikach kulinarnych. Prowadzi także warsztaty dla dzieci i młodzieży.